Dryckesprovning

Är ni ett företag eller kompisgäng som vill göra något kul tillsammans? Boka en spännande provning under kryssvalven i vår restaurang.

Vinprovning

Det blir en kväll med fascinerande smaker och många skratt, och en hel del nya kunskaper. Du går hem i slutet av provningen med huvudet fullt av idéer till nästa middagsbjudning, eller tankar på vilket vin du ska köpa till nästkommande hemmakväll.

Vin är en av världens mest populära och intressanta drycker. Det har druckits i över 8 000 år och omnämns i många historiska texter från olika delar av världen.

Varje vinregion har sin karaktär och sin egenart, och dess viner passar för olika tillfällen. Du får också lära dig lite om de olika druvorna som används, hur vindruvor odlas och hur man tillverkar vin. Självklart får du också lära dig om hur man bäst kombinerar vin med mat!

Ölprovning

Visste du att öl bryggs på vatten, malt, humle och jäst? Under en ölprovning lär du dig mer om en av världens mest populära drycker. Kvällen är en riktig upplevelse oavsett om du är en erfaren ölkännare eller om du just har fått upp ögonen för den gyllene drycken.

Whiskyprovning

Whiskyns historia är spännande och dramatisk, det har varit perioder då tillverkningen varit förbjuden eller så högt taxerad att en stor del av whiskyframställningen stängdes eller flyttades under jorden för att komma undan skatten. Under en period tros över hälften av Skottlands whiskyproduktion ha varit illegal!

Inte förrän 1824 kom den första licensen för att lagligt framställa whisky i Skottland. Landet blev snart världens ledande producent av kvalitetswhisky, och är det än idag. 34 flaskor whisky i sekunden exporteras från Skottland!

På whiskyprovning med oss får du veta mer om detta och skillnader på whisky tillverkad av olika spannmål eller i olika länder.

Välkommen att höra av er för mer info.

Maila din bokningsförfrågan till info@kraks.se